Levenscyclusanalyse (LCA)

Al meer dan 25 jaar helpen wij beleidsmakers bij het evalueren en verminderen van de effecten van hun producten en diensten op het milieu.

Uw wensen

Wij dragen bij aan het besluitvormingsproces
op het gebied van duurzame ontwikkeling

picto-evaluer

Evaluatie

RDC vous accompagne dans la réalisation d’études d’évaluation des impacts environnementaux de vos produits et projets par la méthode de l’analyse de cycle de vie (ACV). A l’aide de notre logiciel Range LCATM, nous fournissons, des analyses et des conclusions robustes, qui tiennent compte des différents scénarios envisagés et de l’état des connaissances.

picto-decider

Besluitvorming

RDC ondersteunt u bij de uitwerking van uw milieustrategie en bij uw eco-designprojecten om uw doelstellingen van een traject naar CO2-neutraliteit te bereiken.

Communicatie

RDC helpt u te communiceren over uw milieu-impact. Onze LCA’s stellen u in staat om uw impact te communiceren naar uw klanten of het grote publiek. Wij passen ons aan aan de normen die u wenst te volgen (ISO 14040/14044, Product Environmental Footprint / Organisation Environmental Footprint, AFNOR, BPX, PAS2050). RDC voert kritische beoordelingen uit.

Onze expertise

RDC is sinds 1992 deskundige op het gebied van cyclusanalyse en heeft actief deelgenomen aan de ontwikkeling van normen die de methode omkaderen (ISO 14040/14044, Product Environmental Footprint / Milieuvoetafdruk organisatie, AFNOR, BPX). RDC Environment is door ADEME geselecteerd om bedrijven te helpen bij de ontwikkeling van een milieudisplay.

Of u nu een KMO bent of een grote multinational, en wat uw sector ook is, wij passen ons aan uw behoeften aan.

ONZE DIENSTEN

Ontdek onze diensten voor milieueffectbeoordeling

decouvrir-acv-picto

Ontdek onze
LCA-studie
services

Ontdek onze online milieubeoordelingstools

Ontdek onze ondersteuning
bij milieu-inventarisaties

LCA en
eco-design opleiding

Onze referenties

Ons laatste nieuws

icon_contact

Contacteer ons

Telefoonnummer : +32 (0) 2 420 28 23

contact@rdcenvironment.be

Gustave Demeylaan 57 – 1160 Brussel

Stuur ons een bericht