Ontwikkeling van levenscyclusinventarissen voor DECATHLON

In het kader van het milieudisplaybeleid van de DECATHLON groep heeft RDC Environment levenscyclusinventarissen opgesteld voor materialen en verwerkingsprocessen.

DECATHLON, een pionier in milieu-etikettering

De groep DECATHLON, een Franse groep met een internationale dimensie in de distributie van sport- en vrijetijdsartikelen, is een pionier op het gebied van milieu-etikettering in Frankrijk, die sinds 2008 bij dit proces betrokken is.

In het kader van de implementatie van de milieuweergave van haar producten heeft DECATHLON geconstateerd dat sommige van de gegevens die nodig zijn voor de berekening van haar milieueffecten niet beschikbaar zijn via de database ADEME Base Impacts®.

ontwikkeling van levenscyclusinventarissen

DECATHLON gaf RDC Environment daarom de opdracht om levenscyclusinventarisatiegegevens te ontwikkelen, zodat de milieueffecten van materialen en verwerkingsprocessen die bij de productie van zijn sport- en vrijetijdsartikelen worden gebruikt, kunnen worden beoordeeld.

RDC Environment verzamelde de nodige gegevens uit de literatuur en van DECATHLON’s leveranciers, maakte een model van de levenscyclus van materialen en processen, en verstrekte de gegevens in een formaat dat DECATHLON kon gebruiken.

icon_contact

Contacteer ons

Telefoonnummer : +32 (0) 2 420 28 23

contact@rdcenvironment.be

Gustave Demeylaan 57 – 1160 Brussel

Stuur ons een bericht    Tags:
    , ,