Software voor
milieueffectbeoordeling

Onze analyse-instrumenten zijn aangepast op maat van uw behoeften

Wat onze ervaring en technologie voor uw organisatie kan betekenen

Controleer de impact van uw activiteiten om beslissingen te nemen die in overeenstemming zijn met duurzame ontwikkeling. Exporteer rapporten die automatisch door de software worden gevoed volgens verschillende templates zodat u beter kan communiceren met uw teams en uw klanten.

Een solide basis om uw milieustrategie op te bouwen

Een benchmark van milieueffecten

Een vereenvoudigde communicatie over uw milieuprestaties

Een duidelijk overzicht van uw doelstellingen

Een ruimte om uw ideeën en innovatieve scenario's te testen

Een gemeenschappelijke tool aangepast aan uw teams om samenwerking aan te moedigen

Hoe werkt het?

Een op maat gemaakt model
Onze LCA-experts zullen een milieueffectmodel opstellen
dat uw activiteiten weerspiegelt (uw producten, uw diensten).

 

Een intuïtieve en aangepaste interface
Wij creëren dan uw aangepaste interface waarmee u op een eenvoudige en intuïtieve manier met het model kunt communiceren voor onmiddellijke en volledige resultaten.

Waarom instant LCA?

24 uur per dag online beschikbaar

Conformiteit

Een methodologie in overeenstemming met de eisen van uw sector. Een beoordeling en communicatiematerialen die voldoen aan de gewenste normen en regels.

Snel en efficiënt gebruik

Snel aan de slag met uw tool dankzij een opleiding van uw teams. Een online tool zonder installatie of onderhoud vereist aan uw kant.

Transparantie

Ga in dialoog met uw leveranciers en klanten. Laat hen zien wat u beheerst en stimuleer samenwerking over de aspecten te verbeteren.

Zelfstandigheid

U wenst zelf de hand te hebben in de milieubeoordeling van uw producten?
De tool begeleidt u dagelijks in het evaluatie- en eco-ontwerpproces.
U kunt ook eenvoudig communiceren over uw vorderingen.

Simpliciteit

RDC Environment ontwikkelt voor u webtools die de snelheid en robuustheid van berekeningen combineren met eenvoud in gebruik voor uw teams. Wij bouwen interfaces met u om aan uw behoeften te voldoen.

Flexibel

Ga de dialoog aan met uw leveranciers en klanten. Laat hen zien wat u beheerst en stimuleer samenwerking over de te verbeteren aspecten.

Onze instant LCA™ tools

Ontdek onze hoofdsectoren:

Eten en drinken
Verpakkingen
Textiel
Onze andere sectoren

Onze referenties

Onze tools zijn erkend en worden gebruikt door de industrieën:

Instant LCA verpakking ™
Instantlca_packaging

Deze software wordt gebruikt door verpakkingsproducenten en bedrijven in diverse sectoren. Instant LCA Packaging bevat een uitgebreide lijst van materialen en kan gemakkelijk worden aangepast aan de logistieke circuits van elke activiteit. Het is ook mogelijk om LCA of producten (bv. drank in een fles) in de analyse op te nemen.

Instant BPX Textiel™

Deze Instant BPX Textile / Clothing software is gemaakt voor een milieuweergave op verschillende kledingstukken. De software voldoet aan de Franse BPX Textiel/Kleding standaard en gebruikt gegevens uit de IMPACTS® database.

Instant LCA PEFCR Bier™

De tool is ontwikkeld in opdracht van de Europese Brouwersfederatie (Brewers of Europe) en voldoet aan PEFCR Bier, de op Europees niveau erkende methodologie voor het berekenen van de milieueffecten van bier.

Instant LCA PEFCR Detergenten™

Deze software wordt gebruikt door verpakkingsfabrikanten en bedrijven in diverse industrieën. Instant LCA Packaging bevat een uitgebreide lijst van materialen en kan gemakkelijk worden aangepast aan de logistieke circuits van elke activiteit. Het is ook mogelijk om een LCA of producten (bv. drank in een fles)(bv. drank in een fles)

Neem contact met ons op
om uw toekomstige tool te zien!

Onze PEFCR conforme instrumenten

Wat is een PEFCR- conforme tool?
De Europese Commissie heeft een methodologie
voorgesteld voor het beoordelen van de milieuvoetafdruk van producten (PEF) en organisaties (OEF) als een gemeenschappelijke manier om milieuprestaties te meten. PEFCR’s (Product Environmental Footprint Category Rules)
zijn methodologieën voor het beoordelen van milieueffecten die specifiek zijn voor bepaalde producten of sectoren. Deze methodologieën zijn ontwikkeld door een technisch secretariaat bestaande uit personen en entiteiten die de sector of het product vertegenwoordigen. Dit is een Europees project
in het kader van de Green Deal. Een PEFCR-tool is
een garantie van conformiteit van uw sector
en maakt een coherente benchmark mogelijk van de producten die er deel van uitmaken.

Vragen/antwoorden

1- Voor wie is onze milieu-effecten assessment software bedoeld?

Voor deskundige of niet-deskundige bedrijven die het milieueffect van hun producten en diensten willen evalueren.

2- Welke levenscyclusfases zijn opgenomen in onze software?

Van de winning van grondstoffen tot het einde van de levensduur van uw product, inclusief het verbruik van uw fabrieken, de kilometers afgelegd door uw producten, of de verpakking. Samen bepalen we het kader voor uw Life Cycle Assessment.

3- Welke soorten producten worden gedekt?

Onze software dekt een breed gamma van producten: bier, flessenwater, verpakkingen, wasmiddelen, kleding, verlichting, betonproducten, brillenglazen, ... En we hebben een tool-ontwikkelingsmethodologie die ons in staat stelt vele andere producten kunnen modelleren.

4- Wat produceren onze tools?

Onze tools berekenen de milieu-indicatoren van uw keuze, vooraf ingevulde rapporten, grafische resultaten die u gemakkelijk kunt communiceren, de mogelijkheid om verschillende bestudeerde scenario's te vergelijken, vergelijkingen tussen fabrieken of tussen leveranciers, enz.

5- Wat te doen met de resultaten?

Met de resultaten kunt u uw productie/logistiek/verkoopketen analyseren, aan eco-design doen en intern en naar uw klanten communiceren. Wij staan tot uw beschikking om u te helpen de resultaten te analyseren.

6- Wat kan worden aangepast?

Wij kunnen samen met u het berekeningsmodel, de standaardwaarden, het formaat van de resultaten en de toevoeging van andere functionaliteiten aanpassen.

7- Zijn onze tools in overeenstemming met bepaalde normen en benchmarks?

Ja, in het bijzonder ISO 14040 en 14044. Wat betekent dit voor u? De verificatie van uw resultaten richt zich alleen op de gegevens die u invoert, aangezien de rest al in overeenstemming met de normen is verklaard! Gemakkelijker en sneller!
U
wilt voldoen aan een andere norm? Geen probleem, aangezien de template is gemaakt door onze milieueffectrapportage-experts, kunnen zij zij de tool aanpassen aan de norm van uw sector.

8- Kan ik mijn resultaten communiceren?

De tool voldoet aan de ISO 14040 en 14044 normen. Als de parameters van het instrument correct zijn ingevuld, zijn de verkregen resultaten ook conform.

Wij raden onze klanten echter aan om de gegevens die ze in de tool invoeren te laten verifiëren als ze resultaten aan hun eigen klanten willen meedelen (B2B). Deze verificatie kan door RDC Environment worden uitgevoerd. In de context van een officiële

vergelijking met een product van een concurrent, vereist de ISO 14044-norm een kritische beoordeling door een extern panel van deskundigen.

RDC kan deze kritische beoordeling organiseren via zijn netwerk van deskundigen, zodat u zich nergens zorgen over hoeft te maken.

Om meer te weten te komen,
uw toekomstige tool voor ogen te krijgen,
neem contact met ons op!

FRÉDÉRIC MICHEL , ALGEMEEN DIRECTEUR

image_frederic_michel