Experts en oplossingen in duurzame ontwikkeling

Onze Oplossingen

Wij dragen bij aan het besluitvormingsproces op het gebied van duurzame ontwikkeling

 • Circulaire
  economie

  Ons team van experts in circulaire economie, preventie en afvalbeheer ondersteunt u tijdens uw besluitvormingsproces

  Lees Meer
 • Levenscyclus-
  analyse

  RDC Environment helpt u bij het identificeren en verminderen van de milieueffecten van uw producten en diensten met behulp van de levenscyclus beoordelingsmethode (LCA)

  Lees Meer
 • Duurzaamheid
  beoordeling

  Onze experts beoordelen de impact van uw producten of diensten op de drie pijlers van duurzame ontwikkeling: ecologisch, economisch en sociaal

  Lees Meer
 • biodiversity

  Biodiversiteitsvoetafdruk Evaluatie

  Ons team helpt u bij het evalueren en verminderen van de biodiversiteitsvoetafdruk van uw bedrijf met de GBS-methode

  Lees Meer
 • logiciel

  Software voor milieubeoordeling

  RDC Environment ontwikkelt online tools die de snelheid en robuustheid van milieuberekeningen combineren met gebruiksgemak voor uw teams

  Lees Meer

Onze Missie

RDC Environment helpt u met het maken van beslissingen op het gebied van duurzame ontwikkeling en circulaire economie sinds 1992.

Ontdek meer over RDC Environment

Onze openstaande vacatures

 • Een milieu-impactbeoordelingsingenieur

  RDC Environment zoekt een ervaren LCA-ingenieur (MV/X) om bij te dragen aan zijn duurzame ontwikkelingsprojecten in Brussel, expertise vereist in milieubeheer en analytische vaardigheden.


  Ontdek & soliciteer
 • Een ingenieur in circulaire economie, preventie en afvalbeheer

  RDC Environment zoekt een ingenieur (M/V/X) in circulaire economie in Brussel aan voor projecten in Frankrijk en België gericht op de preventie en het beheer van afval, vereist milieukundige expertise en projectmanagementvaardigheden.

  Ontdek & soliciteer

Onze Waarden

Een aanpak gebaseerd op uw behoeften

 • Reliability

  Continue Verbetering

 • Independence

  Onafhankelijkeid

 • Klanttevredenheid

 • Verantwoordelijkheid

 • Team Spirit

Ons Team

Ons team bestaat uit ingenieurs en economen, experts op het gebied van milieu

 • BERNARD DE CAEVEL

  OPRICHTER – PARTNER – WETENSCHAPPELIJK DIRECTEUR

  Achtergrond

  Chemisch Ingenieur

  Vaardigheden

  LCA expert
  Kwaliteitscontrole van studies
  Circulaire economie

  Visie

  “Ernstig zijn zonder zichzelf ernstig te nemen“

  BERNARD DE CAEVEL

  OPRICHTER – PARTNER – WETENSCHAPPELIJK DIRECTEUR

 • FRÉDÉRIC MICHEL

  PARTNER – ALGEMEEN DIRECTEUR

  Achtergrond

  Econoom

  Vaardigheden

  Circulaire economie
  UPV

  Visie

  “Ons huis staat in brand en wij kijken de andere kant op” Jacques Chirac

  FRÉDÉRIC MICHEL

  PARTNER – ALGEMEEN DIRECTEUR

 • CÉLINE ALEXANDRE

  LCA EXPERT

  Achtergrond

  Biologisch ingenieur

  Vaardigheden

  LCA expert
  ISO 14040 & ISO 14044 expert, PEF en OEF
  Verpakkingsdeskundige

  Visie

  “De enige manier om uitstekend werk te leveren is te houden van wat je doet“

  CÉLINE ALEXANDRE

  LCA EXPERT

 • ISABELLE DESCOS

  CIRCULAIRE ECONOMIE- EXPERT

  Achtergrond

  Landbouwkundig ingenieur

  Vaardigheden

  Circulaire economie
  UPV textiel
  Milieulabelling en ecolabels

  Visie

  “We leren altijd bij“

  ISABELLE DESCOS

  CIRCULAIRE ECONOMIE- EXPERT

 • MÉLANIE COPPENS

  CIRCULAIRE ECONOMIE- EXPERT

  Achtergrond

  Management ingenieur

  Vaardigheden

  Circulaire economie
  UPV

  Visie

  “Organisatie is de sleutel tot succes”

  MÉLANIE COPPENS

  CIRCULAIRE ECONOMIE- EXPERT

 • JOHAN L’HOTTELIER

  LCA EXPERT

  Achtergrond

  Milieu ingenieur

  Vaardigheden

  LCA
  ISO 14040 & 14044, PEF, EPD
  EEA en verpakking

  Visie

  “De eerste vijand van kennis is niet onwetendheid, het is de illusie van kennis”

  JOHAN L’HOTTELIER

  LCA EXPERT

Wat onze klanten over ons zeggen

Testimonials

RDC Environment heeft de afgelopen jaren verschillende belangrijke opdrachten uitgevoerd voor Eco DDS (Frankrijk), een operationele eco-organisatie die zich bezighoudt met Specifiek Verspreid Afval van huishoudens. Wij zijn zeer tevreden zijn over het werk dat zij hebben verricht, en dan vooral omdat zij ons hebben overtuigd met hun sterke voorstel, de vooruitziende blik en de nieuwe ideeën die zij hebben aangedragen. Bovendien beschikt RDC Environment over een brede waaier van deskundigheid, wat te danken is aan de zeer complementaire profielen van hun consultants, waardoor ze zeer slagvaardig kunnen zijn. Wij hebben met name hun vermogen gewaardeerd om veld- en conceptuele aspecten te combineren, van het sorteren van chemisch afval tot statistische analyse. Hun wetenschappelijke en methodologische nauwkeurigheid stelt ons in staat over betrouwbare processen te beschikken: stabiel, vergelijkbaar en goed gedocumenteerd. Dankzij hun ervaring kunnen wij anticiperen op de evolutie en de flexibiliteit van de tools. Bij de uitvoering van hun opdrachten voor ons, heeft RDC Environment ons overtuigd door hun reactiviteit, beschikbaarheid en aanpassingsvermogen. En, last but not least, de uitwisselingen vinden steeds plaats in een uitstekend menselijk klimaat en een gemoedelijke sfeer. Om het in enkele kernwoorden samen te vatten, zou ik zeggen dat RDC Environment blijk geeft van nauwkeurigheid, kwaliteit en klantgerichtheid.

EcoDDS

Pierre Charlemagne, Algemeen Directeur

Wij waarderen met name hun grote deskundigheid op het gebied van levenscyclusanalyse, wat een bijzonder technisch en complex gebied kan zijn. De experts van RDC Environment hebben altijd zeer snel gereageerd, ze begrijpen wat er op het spel staat voor een groep als de onze. Ze passen zich snel aan onze behoeften aan en zijn pragmatisch, luisteren naar de klant. Ze zorgen ervoor dat de tools die ze ons leveren zo ergonomisch mogelijk zijn, ze zorgen voor de interface zodat onze medewerkers ze onder de knie kunnen krijgen, ook door de eindgebruikers op te leiden. Ik waardeer hun vriendelijkheid en het gemak van de menselijke relaties met de consultants van RDC Environment, we hebben een bevoorrechte klantenrelatie opgebouwd, met een hoog niveau van betrouwbaarheid en betrokkenheid van hun kant.

Pernod Ricard

Carine Christophe, Milieuverantwoordelijke Groep

Wij zijn altijd zeer tevreden over het werk dat RDC Environment voor ons verricht. Ze zijn technisch zeer bekwaam, met een sterke focus op wetenschappelijke expertise. Ze zijn flexibel en bereid zichzelf uit te dagen. Ze zijn ook uiterst professioneel, bijvoorbeeld in het naleven van deadlines. Ik wil ook zeker de kwaliteit van de IT-tools die zij hebben ontwikkeld voor levenscyclusanalyse benadrukken. Ze worden regelmatig door onze leden gebruikt en zijn nauwkeurig en volledig, maar toch gebruiksvriendelijk. Dit is niet altijd het geval! De bedrijfscultuur van RDC Environment legt duidelijk de nadruk op technische expertise en wetenschappelijke degelijkheid. Ze hebben ook de wens om nieuwe tools te ontwikkelen, met name op het gebied van sociale LCA, waarvoor (nog) geen normen bestaan. Ze hebben dezelfde vernieuwende benadering van methodologieën, bijvoorbeeld met betrekking tot de evaluatie van milieukosten. Dit zijn aspecten die wij zeer van hen waarderen.

FEVE, de Europese federatie voor verpakkingsglas

Fabrice Rivet, Directeur Milieu, Gezondheid en veiligheid

De opdrachten die RDC Environment voor ons heeft uitgevoerd, zijn alle naar onze volle tevredenheid uitgevoerd. Zowel het niveau van hun deskundigheid als de kwaliteit van de menselijke relatie zijn prijzenswaardig, ze richten zich zeker niet alleen maar op de data. Ze dachten met ons mee, met grote openheid, om tot de meest interessante oplossingen voor de klant te komen. Hier bewezen ze hun grootste toegevoegde waarde te hebben. Hun aanpak is pragmatisch, ze begrijpen de industrie goed en slagen erin om wetenschappelijk complexe zaken om te zetten in iets wat voor ons begrijpelijk en uitvoerbaar is. Een goede menselijke chemie is essentieel in dit soort missies waar veel gedeeld wordt en dat is wat er gebeurt met RDC Environment. In drie woorden zou ik de adviseurs van RDC Milieu omschrijven als open, pragmatisch en wetenschappelijk.

PlasticsEurope

Guy Castelan, Attaché Technische en Regelgevende Zaken

Onze Klanten