3 juli 2024

RDC Environment op de E-waste World Conference & Expo

Rdc environment nam actief deel aan de E-Waste World Conference & Expo. Onze specialist Tom Huppertz besprak samen met Gavin Harper, en Conrad Nichols de inzet van gebruikte batterijen in hun tweede levensfase, tijdens een boeiend paneldiscussie.

Belangrijkste takeaways van de paneldiscussie

  • Belang voor het milieu: Het hergebruiken van batterijen bevordert niet alleen de duurzaamheid maar respecteert ook de afvalhiërarchie, waarbij hergebruik boven recycling wordt gesteld.
  • Groeiende markt: In Europa zijn er meer dan 80 projecten met een Technologie Gereedheidsniveau (TRL) tot 9, wat duidelijk wijst op een snelgroeiende markt voor tweedehands batterijen.
  • Marktonzekerheid: Het concurrentielandschap met nieuwe en gerecyclede batterijen zorgt voor onzekerheden, vooral wat betreft investeringen in de automatisering van batterijhergebruik.
  • Impact van design: Het ontwerp van EV-packs heeft een aanzienlijke invloed op de complexiteit en kosten van het remanufactureringsproces.
  • Geschiktheid van LFP: Lithiumijzerfosfaat (LFP) batterijen blijken geschikter voor middellange tot lange termijn gebruik in stationaire energieopslagsystemen.
  • Kosten-efficiëntie: Ontwikkelaars zijn momenteel bezig met het ontwerpen van systemen voor hergebruikte batterijen die ongeveer de helft kosten van nieuwe lithium-ion batterijen.

Deze paneldiscussies zijn essentieel; ze bepalen hoe we duurzaamheid integreren in onze technologische ontwikkelingen. Wil je meer weten over duurzame energieoplossingen? Neem dan zeker contact op met ons.