vhu elv

29 maart 2024

De Opmars van Elektrische Voertuigen en Hun Impact op de Recycling van End of Life Voertuigen (ELV’s) – Studie van RDC Environment

De opmars van elektrische voertuigen (EV’s), laat ons nadenken over: Hoe deze trend de end of life fase van voertuigen beïnvloedt?

In opdracht van ADEME heeft RDC Environment in samenwerking met BDO-BIPE ADVISORY, een uitgebreide studie verricht naar de gevolgen van de elektrificatie van het wagenpark op de sector van end of life voertuigen (ELV). De bevindingen van deze studie werden gepresenteerd tijdens het International Automotive Recycling Congress (IARC) 2024 in Antwerpen, België. Raadpleeg de volledige studie hier.

Doelstellingen van de studie

Het doel van onze studie was om de complexiteit rond het recyclingproces van afgedankte voertuigen (ELV) te verduidelijken als gevolg van de toenemende populariteit van elektrische voertuigen.

De hoofddoelen waren het beoordelen van: 

  • De verwachte hoeveelheid elektrische en hybride ELV’s in de komende 5 en 20 jaar.
  • De bereidheid van de ELV-behandeling industrie om over te stappen op EV’s
  • De verwachte technische, organisatorische en economische impact van elektrificatie van voertuigen op de industrie. 

Resultaten van de studie

Door middel van interviews met professionals uit de industrie, organisaties voor producentenverantwoordelijkheid (UPV) en overheidsinstanties in Frankrijk en België. Biedt ons rapport een antwoord op het veranderende landschap en het beheer van end-of-life voertuigen. 

De opmars van elektrische voertuigen vormt unieke uitdagingen en kansen voor de recyclingsector van afgedankte auto’s. De studie geeft een kijk op de specifieke vereisten voor het behandelen van elektrische en hybride ELV’s, van batterijverwerking tot het recycleren van kostbare materialen.

Voor meer informatie, raadpleeg de volledige studie hier

RDC Environment dankt alle betrokken bij dit project. Indien u vragen heeft, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.