case studies

8 september 2021

Ondersteuning van Ecocup® bij het eco-design van herbruikbare bekers voor evenementen

RDC ondersteunde Ecocup® bij het eco-ontwerp van herbruikbare bekers voor evenementen via een LCA-studie, het ontwerp van een Instant LCATM-tool en de organisatie van workshops.

blbalblbl

Ecocup® is een Frans bedrijf uit de sociale economie dat herbruikbare bekers verhuurt en verkoopt in Frankrijk en de rest van de wereld voor evenementen (festivals, sportevenementen, enz.).

Ecocup® streeft naar voortdurende verbetering om de circulaire economie te bevorderen en een verscheidenheid aan oplossingen aan te bieden die zijn aangepast aan verschillende activiteitensectoren.

Onze ondersteuning

In 2019 heeft RDC Environment op verzoek van Ecocup® een levenscyclusanalyse (LCA) uitgevoerd om de milieueffecten van zijn herbruikbare bekeroplossing van polypropyleen (PP) te vergelijken met wegwerpbekers van verschillende materialen (PP, polystyreen (PS), polyethyleentereftalaat (PET), en karton).

In 2020 heeft Ecocup® gekozen voor de Instant LCATM-webtooloplossing van RDC Environment om autonoom te zijn bij de evaluatie van de milieueffecten van zijn verkoop- en verhuurservice van bekers.

Na deze studie organiseerde RDC Environment participatieve en creatieve ecodesignworkshops om de Ecocup®-teams te ondersteunen in hun aanpak en om de te implementeren ecodesignpistes te identificeren, te prioritiseren en te selecteren.

Een goed voorbeeld van progressieve steun voor een eco-ontwerp benadering.